اگر در دوران بارداری هستید و با مشکلات دهان و دندان مواجه شده اید در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت آباد همراه ما باشید تا شما را برای حل مشکلات دندانپزشکی بارداری راهنمایی کنیم.
حساسیت و تورم لثه
به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری لثه حساس میشود و ممکن است یک تورم و برجستگی در قسمتی از بافت لثه از ماه سوم حاملگی به بعد ایجاد شود و روی بعضی از دندانها را بپوشاند که به آن تومور حاملگی میگویند. حساسیت لثه و تومور حاملگی ممکن است باعث شود مادران باردار بخوبی از مسواک یا نخ دندان استفاده نکند. در نتیجه پلاک میکروبی که عامل پوسیدگی است مدت زیادی روی سطح دندانها باقی میماند.
بیماری صبحگاهی
در سه ماهه اول بارداری ممکن است صبحها نوعی حالت کسالت، تهوع و استفراغ وجود داشته باشد که به آن بیماری صبحگاهی میگویند. این حالت در اثر استشمام بوی بعضی مواد یا غذاها تشدید میشود. استفراغ مکرر باعث میشود سطح دندان بطور مرتب در معرض اسید معده قرار گیرد.
مصرف مواد شیرین یا ترش به مقدار زیاد
مادران باردار ممکن است نوعی عادت غیرطبیعی داشته باشند به این معنی که از مواد ترش یا شیرین زیاد استفاده کنند. این مواد میتوانند باعث پوسیدگی دندانها شوند.
کاهش ظرفیت معده
در دوران بارداری، بخصوص در ماههای آخر ظرفیت معده کاهش مییابد. خانم حامله مقادیر کمتر ولی در دفعات بیشتری غذا میخورد و کمتر هم مسواک میزند. بنابراین امکان تشکیل پلاک میکروبی که عامل پوسیدگی است افزایش مییابد.
پوسیدگی دندان و بیماری لثه در دوران بارداری
بهتر است در همان ماههای اول بارداری جهت معاینه دندانها به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک روشهای بهداشتی لازم جهت پیشگیری از پوسیدگی و بیماری لثه را به شما آموزش دهد.
– بعد از هر بار مصرف مواد غذایی ، بخصوص مواد قندی دندانهایتان را مسواک کنید.
– بعد از هر بار استفراغ دندانها را مسواک کنید و یا حداقل دهان را بطور کامل با آب بشویید.
بیشتر بدانیم : ارتودنسی ثابت
زمان مناسب جهت درمان دندانپزشکی خانم باردار
بطور کلی دوران حاملگی را که تقریباً نه ماه است به سه دوره سه ماهه تقسیم میکنند، سه ماهه اول، دوم و سوم. زمانهای مناسب جهت مراجعه به دندانپزشک شامل دو بار در سه ماهه اول، حداقل یکبار در سه ماهه دوم و یکبار در سه ماهه سوم است. در طول این دوره تغییرات مختلفی در بدن مادر و جنین ایجاد میشود.
نکته : بهتر است انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی ( ونیر کامپوزیت ، ایمپلنت دندان ، لمینت دندان و...) تا پایان دو بارداری به تعویق بیفتد.
:: موضوعات مرتبط:
پزشکی ,
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 770
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0